Parmaham en Asperges

Ingrediënten

  • 100 g parmaham
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 250 g groene asperges, in schuine stukken
  • 250 g witte asperges, geschild en in schuine stukken
  • 75 g molsla of rucola
  • 1 cantaloupe meloen
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 4 eetpels zonnebloemolie
  • Suiker, peper en zout

Bereiding

  1. Zet de witte asperges op met koud water en een schep suiker, breng ze aan de kook en zet het vuur uit. Laat de asperges maximaal 10 mi­nuten staan en check in die tijd met een vork of de gewenste gaarheid is bereikt. Breng onder­ tussen water aan de kook en blancheer hierin 5­8 minuten de groene asperges en spoel ze af onder koud water. Laat beide asperge soorten uitlekken op een theedoek.
  2. Halveer en ontpit de meloen en vorm er met behulp van een bolletjessteker mooie bolletjes van.
  3. Klop een vinaigrette van de olie, azijn, zout en peper en snijd met een dunschiller schilfers van de Parmezaanse kaas.
  4. Bak de parmaham krokant in een anti aan­bakpan.
  5. Verdeel de molsla, de asperges en meloen­ bolletjes over 4 kommen en giet de vinaigrette erover. Strooi de schilfers kaas eroverheen en leg de parmaham op de rand van de kom.

Ontvang de beste wijntips en lekkerste gerechten

    CONTACT / WINKEL

    Winebizz
    Nispensestraat 29
    4701 CS Roosendaal

    © winebizz

    privacy statement

    voorwaarden

    Winkelwagen

    0
    image/svg+xml

    Geen producten in je winkelwagen.