Gebakken zeeduivel in tomatensaus

Een recept om je vingers bij af te likken van onze vrienden Visgilde de Nieuwe Markt uit Roosendaal! Italian style zeeduivel in tomatensaus met gestoofde groenten.

Bij zeeduivel drinkt men minelarige witte wijnen. Vanwege de Italiaanse knipoog van het gerecht serveren wij daarom Italiaanse wijnen. Sardijnse Vermentino (1) heeft meer mineralige tonen door de kiezels in het zuiden van het eiland. Een uitstekende wijn bij dit gerecht, dat ook nog eens goed aansluit op de vollere smaak en sterkere structuur van de vis.

De tweede witte wijn is een Verdicchio uit Castelli di Jesi (2) – het Marken gebied. De wijn heeft een frisse dronk met een opvallende mineraliteit en een typisch Italiaans ‘zesty’ bittertje wat goed paart met de duivel. Van de twee is dit de meeste volle wijn.

Tot slot een rode wijn uit Valpolicella (3), het bergachtige gebied rondom Venetie. De bergen geven de wijn frisheid, mineralen en iets kersigs-lichts. Daarom past deze rode wijn ook goed bij de zeeduivel met tomatensaus. Misschien stiekem wel de beste keuze, zo in februari…

Ingrediënten

  • 4 moten zeeduivelstaart, elk ongeveer 200 g
  • 4 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 50 ml olijfolie

Voor de tomatensaus:

  • 400 g blik tomatenblokjes
  • 1 ui, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 2 rode paprika’s, in plakjes
  • 1 laurierblaadje
  • 3 takjes tijm
  • 200 ml water
  • 100 ml olijfolie
  • 4 minitomaatjes
  • 1 handvol verse peterselie, gehakt
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Plaats voor de saus een ovenvaste schaal op middelhoog vuur en voeg 100 ml olijfolie toe. Zodra de olie warm is (maar niet brandt), voeg je de plakjes ui en knoflook toe en laat je 2-3 minuten zweten.
  2. Voeg de courgettes en paprika’s toe en bak nog 3 minuten.
  3. Voeg de tomaten en het sap, de kruiden en het water toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager, laat het zachtjes 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper naar smaak en haal het van het vuur.
  4. Leg op de moten zeeduivelstaarten de gehalveerde teentjes knoflook. Leg de zeeduivelstaarten op de saus en schep er wat saus over. Giet 50 ml olijfolie over de zeeduivel, leg de minitomaatjes erbij en bak in een voorverwarmde oven gedurende 15 minuten op 180 °C.
  5. Haal het gerecht uit de oven en strooi er verse peterselie over.

WINEBIZZ KOOKT

Houd je net zo van eten en drinken als wij? Met onze maandelijkse recepten en speciaal uitgekozen wijnen maak jij de lekkerste wijn-spijs combinaties in je eigen keuken.

Elke maand een gratis recept met bijpassende wijn, speciaal geselecteerd door onze wijnadviseurs.

Volg ons op instagram of lees de recepten in onze maandelijkse nieuwsbrief.


Ontvang de beste wijntips en lekkerste gerechten

    CONTACT / WINKEL

    Winebizz
    Nispensestraat 29
    4701 CS Roosendaal

    © winebizz

    privacy statement

    voorwaarden

    Winkelwagen

    0
    image/svg+xml

    Geen producten in je winkelwagen.