Hollands mosselpannetje met witte wijn

Heerlijk Hollands Mosselpannetje!

Het mosselseizoen

Het mosselseizoen is in volle gang! En hoe dat beter te vieren dan met een klassiek Hollands mosselpannetje? Vroeger zeiden we dat mosselen in het seizoen waren als de ‘r’ in de maand zat. Eigenlijk klopt dat tegenwoordig niet meer: sinds mosselen gekoeld vervoerd kunnen worden is, zijn mosselen van juli tot april verkrijgbaar. Beter houd je dus de ‘r’ in het seizoen aan: mosselen zijn er in de zomer, herfst en winter, en dus niet in de lente.

Mosselen schoonmaken

Het is belangrijk om mosselen héél goed schoon te maken voor zo’n lekker mosselpannetje. Tik de mosselen een voor een op het aanrecht; gooi exemplaren die niet dichtgaan weg. Spoel de mosselen af onder de koude kraan en leg ze in schoon, koud water tot je ze gaat gebruiken – het liefst zo snel mogelijk. Een schone wasbak is hierbij ideaal!

Ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen in de schelp schoongemaakt, kapotte weggegooid
  • 2 el olijfolie
  • 250 g fijngesneden soepgroente
  • 1 teen knoflook geperst
  • zout en peper
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml slagroom of kookroom
  • 1 bosje platte peterselie blad fijngesneden
  • knapperig (stok)brood voor erbij

Bereiding

  • Tik de mosselen een voor een op het aanrecht; gooi exemplaren die niet dichtgaan weg. Spoel de mosselen af onder de koude kraan en leg ze in schoon, koud water.
  • Verhit de olijfolie in een grote (mossel)pan. Bak hierin de soepgroenten en knoflook met een snuf zout 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg de mosselen en witte wijn toe, schep om en breng op hoog vuur aan de kook. Dek af met een deksel en laat de mosselen, af en toe schuddend met de pan, 4-5 minuten garen, of tot de schelpen open zijn gegaan.
  • Controleer alle mosselen en gooi eventuele exemplaren die nu nog steeds dicht zijn weg. Giet de slagroom erbij en laat het mosselpannetje nog even doorwarmen. Strooi de peterselie erover en haal de pan van het vuur.
  • Serveer de mosselen in kommen met het (stok)brood erbij.

Bron: Miljuschka


WINEBIZZ KOOKT

Houd je net zo van eten en drinken als wij? Met onze maandelijkse recepten en speciaal uitgekozen wijnen maak jij de lekkerste wijn-spijs combinaties in je eigen keuken.

Elke maand een gratis recept met bijpassende wijn, speciaal geselecteerd door onze wijnadviseurs.

Volg ons op instagram of lees de recepten in onze maandelijkse nieuwsbrief.


Ontvang de beste wijntips en lekkerste gerechten

    CONTACT / WINKEL

    Winebizz
    Nispensestraat 29
    4701 CS Roosendaal

    © winebizz

    privacy statement

    voorwaarden

    Winkelwagen

    0
    image/svg+xml

    Geen producten in je winkelwagen.