Een heerlijk recept; Paella met zeevruchten!
Hoewel veel mensen denken dat paella overal in Spanje wordt gegeten, heeft paella zijn oorsprong oorsprong en ontwikkeling in Valencia, aan de oostkust van Spanje. En nog steeds is Valencia dé stad waar men apetrots is op de paella. Je zult het hier dan ook overal op de menukaart tegenkomen. Uiteraard alleen met authentieke ingrediënten! Hierbij een heerlijk recept met bijbehorend wijnadvies. Alvast smakelijk eten en proost!
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 200gr (per vissoort) vongole, mosselen, octopus, gepelde gamba’s, inktvis
- Olijfolie
- 1 knoflookteentje geperst
- 1 ui, gesnipperd
- 1l visbouillon
- 300gr paella rijst
- 50ml witte wijn
- Citroen
- Peterselie
Bereiding
- Spoel de mosselen en vongole af, snijd de octopus en inktvis in stukjes.
- Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de vongole en mosselen totdat deze open gaan. Blus af met witte wijn. Haal de schelpdieren uit de pan en zet apart.
- Bak in dezelfde pan de octopus, inktvis en gamba’s tot deze beginnen te kleuren aan de buitenkant. Zet ook apart.
- Maak ondertussen de visbouillon klaar in een aparte pan.
- Fruit de geperste knoflook en gesnipperde in een grote koekenpan met een scheut olijfolie zacht en glazig.
- Doe de rijst erbij en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een snuf zout.
- Schenk de bouillon over de rijst. Zodra bijna alle bouillon is opgenomen, doe de zeevruchten in de pan. Roer 1 keer goed om alles te verdelen en laat dan koken op medium vuur tot al het vocht is verdampt circa 15 min.
- Sprinkel witte wijn, peterselie en citroenrasp toe en serveer op diepe borden
Bron: Gastrovino
WINEBIZZ KOOKT
Houd je net zo van eten en drinken als wij? Met onze maandelijkse recepten en speciaal uitgekozen wijnen maak jij de lekkerste wijn-spijs combinaties in je eigen keuken.
Elke maand een gratis recept met bijpassende wijn, speciaal geselecteerd door onze wijnadviseurs.
Volg ons op instagram of lees de recepten in onze maandelijkse nieuwsbrief.