Coq au Vin

Voor een ieder ongetwijfeld herkenbaar. Je hebt zin om wat lekkers te koken, echter zit je zonder inspiratie. Gelukkig biedt Winebizz genoeg mogelijkheden voor het vinden van een lekker recept. Uiteraard gecombineerd met wat heerlijke wijntips. Ditmaal hebben wij gekozen voor een heerlijk recept van Gastrovino. Lekker voor deze tijd van het jaar, eenvoudig te bereiden en bovenal erg lekker!

Ingrediënten (voor vier personen)

  • 4  kippenpoten
  • 2  uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr gerookt mager spek
  • 2 el bloem
  • 500 ml rode wijn
  • 5 takjes tijm
  • 250 ml kippenbouillon
  • 3 blaadjes laurier
  • 250 g kastanjechampignons
  • olijfolie
  • boter
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit een scheut olie en boter in een braadpan en bak de kip rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en bestrooi met zout en peper.
  3. Zet het vuur laag en fruit de ui en de knoflook in de braadpan.
  4. Voeg het spek toe en roer de bloem erdoor. Laat de bloem circa 5 minuten garen en blus af met rode wijn.
  5. Voeg de tijm en de bouillon toe en breng aan de kook.
  6. Voeg de kip en de laurier toe aan het vocht, draai het vuur laag en gaar de kip met deksel op de pan circa 60 minuten.
  7. Snijd de champignons in vieren en voeg ze 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de coq au vin.

bron: Gastrovino


WINEBIZZ KOOKT

Houd je net zo van eten en drinken als wij? Met onze maandelijkse recepten en speciaal uitgekozen wijnen maak jij de lekkerste wijn-spijs combinaties in je eigen keuken.

Elke maand een gratis recept met bijpassende wijn, speciaal geselecteerd door onze wijnadviseurs.

Volg ons op instagram of lees de recepten in onze maandelijkse nieuwsbrief.


Ontvang de beste wijntips en lekkerste gerechten

    CONTACT / WINKEL

    Winebizz
    Nispensestraat 29
    4701 CS Roosendaal

    © winebizz

    privacy statement

    voorwaarden

    Winkelwagen

    0
    image/svg+xml

    Geen producten in je winkelwagen.