Terug naar winkel
Terug naar winkel

Winkelmand

Geen producten in je winkelwagen.

Wijn / Spijs | 10 maart 2022

Couscous salade met Schelvis

Gerookte schelvis en granaatappelpitjes, couscous met verse spinazie i.c.m. Winebizz' wijntips!

Geschreven door

John de Nijs

Couscous met verse spinazie, gerookte schelvis en granaatappel

Voor een ieder ongetwijfeld herkenbaar. Je hebt zin om wat lekkers te koken, echter zit je zonder inspiratie. Gelukkig biedt Winebizz genoeg mogelijkheden voor het vinden van een lekker recept. Ditmaal hebben wij gekozen voor een heerlijk recept met schelvis. Eenvoudig te bereiden en bovenal erg lekker!

Ingrediënten

  • 200 g couscous
  • 400 ml tuinkruidenbouillon
  • 400 g gerookte schelvisfilet
  • 200 g babyspinazie
  • 1  handsinaasappel
  • 1  verse granaatappel
  • 2  kleine stronkjes witlof
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 el limoensap
  • rasp van ½ limoen
  • 1/2  bosje bladpeterselie
  • 1/2  bosje dille
  • 1/2  bosje bieslook
  • 1 tl honing
  • 1 tl rode-wijnazijn

Bereiding

  1. Verwarm de schelvis volgens de verpakking. Giet de warme bouillon op de couscous, dek af met folie en laat ongeveer 5 minuten wellen. Snijd met een mes de schil van de sinaasappel en snijd vervolgens de partjes uit de sinaasappel. Snijd de partjes in stukjes van ongeveer 1 centimeter en meng in een grote kom met de spinazie. Bewaar eventueel overgebleven sap in een aparte kom voor de dressing.
  2. Halveer de granaatappel en leg het snijvlak op je hand. Houd je hand boven een kom of de wasbak, en sla met een pollepel op de bovenkant van de granaatappel. Als het goed is vallen de pitjes nu uit de granaatappel. Ga zo door tot alle pitjes uit de granaatappel zijn. Zet apart.
  3. Roer met een vork de couscous los en breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en verwijder de kern. Snijd de bladeren verticaal in reepjes van 1 à 2 centimeter breed. Meng samen met de couscous door de spinazie.
  4. Hak de kruiden fijn. Meng voor de dressing de resterende ingrediënten met elkaar en voeg eventueel het sinaasappelsap toe. Proef, breng op smaak met zout en peper en meng door de salade. Trek met een vork de schelvis uit elkaar en garneer de salade met de vis en de granaatappelpitjes.

bron: 24kitchen.nl


WINEBIZZ KOOKT

Houd je net zo van eten en drinken als wij? Met onze maandelijkse recepten en speciaal uitgekozen wijnen maak jij de lekkerste wijn-spijs combinaties in je eigen keuken.

Elke maand een gratis recept met bijpassende wijn, speciaal geselecteerd door onze wijnadviseurs.

Volg ons op instagram of lees de recepten in onze maandelijkse nieuwsbrief.