Lente! Extra fijn met goede voorjaarswijn
Oplopende temperaturen! Heb jij ook al zin in een voorjaarswijn!

Wat zijn nu lentewijnen en waarom noemen we deze zo? Elk jaargetijde kent zo haar seizoenproducten.
Je laat de winter achter je! Mensen zijn meestal wat somberder in de winterperiode. Het regent vaker, hagel, wind en de korte dagen helpen je ook niet echt om in de stemming te komen. Je trekt makkelijker naar binnen, naar de haard of gedekte tafel en doe je tegoed aan winterkost en een goed glas wijn, vooral rood.
Maar dan zijn daar de eerste verwarmende zonnestralen, je hunkert er naar om lekker buiten te komen. Jezelf in het eerste lentezonnetje te plaatsen en te nippen aan een passende wijn, net wat frisser met iets meer aanwezige aangename zuren voor een witte wijn. En voor rood telt dat eigenlijk net zo. Niet te vol, geen zware tannines maar wel een soepelere body en fraai zuurtje in de finale.
In de lente denk je ook aan seizoensgerechten als asperges en bijpassende
witte wijnen zoals Sauvignon Blanc, Pinot Blanc of PicPoul de Pinet wanneer
gecombineerd met een visje.
Lamsvlees is ook zo’n fraai gerecht, zeker als je dit gaart met je eerste
BBQ-moment van het jaar, Tempranillo of Malbec past dan prima.
Wat zeker niet mag ontbreken is een smaakvolle rosé, nooit weggeweest maar nu weer helemaal in trek zeker zijn de Provence rosé’s. Kies je voor een goedkoper alternatief ligt een keuze voor een exemplaar uit de Languedoc voor de hand.
Ga je voor een rode wijn op een warmere dag ga je in het algemeen voor een wat lichtere wijn, zowel in kleur als smaak. Pinot Noir (of Spätburgunder), Valpolicella (niet de zwaardere Ripasso) of Beaujolais en dan zeker wat gekoeld in het glas!